Hoppa till sidans innehåll

Om VadsboIHS


Vadsbo Idrottshistoriska Sällskaps huvuduppgift är att dokumentera idrottshistoria i Gullspång, Mariestad och Töreboda kommuner. Sällskapet bildades den 4 juni 1991 i Sparbankens hus i Mariestad. Vi hade vid årsmötet i mars 2020 423 enskilda medlemmar och ett 15-tal föreningar.

Sällskapet har sin klubblokal i källaren på Marieholmsvägen 2 i Mariestad. I klubblokalen finns en permanent fotoutställning över Svenska mästare i Vadsbo, som idag omfattar 70-talet personer och lag.

Vi har också etablerat ett samarbete med en klass på Vadsbogymnasiet. Eleverna har tagit fram dokumentation över idrottsplatser och föreningar, ett material som vi delvis har använt vid de Roll Up-utställningar som vi genomfört, men som också finns till studium i vår klubblokal.

Sällskapet har också samarbete med andra närliggande sällskap i något som kallas "Femklövern". Det är de Idrottshistoriska Sällskapen i Tibro, Karlsborg, Lidköping, Skara och Vadsbo. Sällskapen delar på värdskapet en gång vardera under året.

Vadsbo Idrottshistoriska Sällskap arrangerar också "Öppet Hus-kvällar", 2:a måndagen i varje månad utom juni, juli, augusti och december. Oftast anlitas en fördragshållare, någon känd idrottsprofil eller underhållare, vi brukar vara i snitt 30-talet närvarande. Under 2020 är träffarna 13 januari,  10 februari, 9 mars, (årsmöte), 14 april,  11 maj, 14 september, 12 oktober, 9 november, tid kl.18.00. Träffarna annonseras under rubriken "Föreningsnytt" i Mariestads-Tidningen och på vår hemsida.. Medlemsavgiften i sällskapet är 120:-/år för enskild och 200:-/år för förening. I avgiften ingår medlemstidning med 4 nummer per år.

.Styrelsen från vänster: Örjan Johansson, Bo Zackrisson, Stig Brånfeldt, Lars-Göran Ytterberg, Sven-Erik Karlsson, Börje Carlsson, Birgitta Karlsson, Per-Göran Persson, Christer Carnegren. Saknas på bilden: Stefan Johansson, Evert Karlsson.

Uppdaterad: 11 NOV 2017 19:24 Skribent: Pelle P

Välkommen som medlem


Tidigare nr av WI-tidningen

 

 

Besök på sidan sedan 170906

Postadress:
Vadsbo Idrottshistoriska Sällskap
Bo Zackrisson, Hallonvägen 9
547 31 Gullspång

Kontakt:
Tel: 055120322
E-post: This is a mailto link

Se all info