Hoppa till sidans innehåll

Om Vadsbo Idrottshistoriska Sällskap


Vadsbo Idrottshistoriska Sällskaps huvuduppgift är att dokumentera idrottshistoria i Gullspång, Mariestad och Töreboda kommuner. Sällskapet bildades den 4 juni 1991 i Sparbankens hus i Mariestad. Vi hade vid årsmötet i mars 2013 nästan 230 enskilda medlemmar och ett 15-tal föreningar.

Sällskapet har sin klubblokal i källaren på Marieholmsvägen 2 i Mariestad. I klubblokalen finns en permanent fotoutställning över Svenska mästare i Vadsbo, som idag omfattar 70-talet personer och lag.

Vi har också etablerat ett samarbete med en klass på Vadsbogymnasiet. Eleverna har tagit fram dokumentation över idrottsplatser och föreningar, ett material som vi delvis har använt vid de Roll Up-utställningar som vi genomfört, men som också finns till studium i vår klubblokal.

Sällskapet har också samarbete med andra närliggande sällskap i något som kallas "Femklövern". Det är de Idrottshistoriska Sällskapen i Tibro, Karlsborg, Lidköping, Skara och Vadsbo. Sällskapen delar på värdskapet en gång vardera under året.

Vadsbo Idrottshistoriska Sällskap arrangerar också "Öppet Hus-kvällar", 2:a måndagen i varje månad utom juli. Oftast anlitas en fördragshållare, någon känd idrottsprofil eller underhållare, vi brukar vara i snitt 30-talet närvarande 13 maj, 10 juni, 12 augusti,9 september, 7 oktober, 11 november, tid kl.18.00. Träffarna annonseras under rubriken "Föreningsnytt" i Mariestads-Tidningen. Medlemsavgiften i sällskapet är 100:-/år för enskild och 200:-/år för förening. I avgiften ingår medlemstidning med 4 nummer per år.

Styrelsen fr.v. Olle Malmborg, Börje Carlsson, kassör, Örjan Johansson, Stig Brånfeldt,  L-Å Bergman, vice ordförande, P-G Persson, sekreterare, Bo Zackrison, ordförande- Hedersledamot i styrelsen, Sven Hjort. Kontakta gärna någon i styrelsen om Du vill bli medlem. VÄLKOMMEN!

Uppdaterad: 12 SEP 2017 15:16 Skribent: Per-Göran Persson

Välkommen som medlem

 

Besök på sidan sedan 170906

Postadress:
Vadsbo Idrottshistoriska Sällskap
Bo Zackrisson, Hallonvägen 9
547 31 Gullspång

Kontakt:
Tel: 055120322
E-post: This is a mailto link

Se all info